Purresaken lever videre

A-magasinet 4.7.14, om nettaktivisme.


A-magasinetsaken her.

Takk A-magasinet, for at dere skriver om nettaktivisme. Nå håper vi Bama følger opp og kommer med innovative og bærekraftige emballasjeløsnlnger. Men hør på dette da: Bama hevder at de kun har en prosent svinn. En bonde jeg har kjent hele livet har i år opplevd at halvparten av potetene han leverer Bama-pakkeriet kastes, pga at de bare vil ta imot "perfekte" poteter som ikke har noen skjønnhetsfeil. Potetene kjøres rett til forbrenningsanlegget. Rett i ovnen altså, men feil ovn. Hvor tar Bama svinnprosenttallet 1 fra, når norske bønder opplever et så enormt svinn, nettopp pga Bama?

I tillegg må de norske potetene konkurrere med bl.a. franske amandine-poteter, som blir sprøyta iherdig også etter at de er tatt opp av jorda, for at de skal se lekre og innbydende ut, uten en eneste flekk. Norsk pottit taper missekonkurransen glatt, når den ikke er så kjemisk impregnert. 

Dette er etisk forkastelig. Vi blir hjernevaska til å tro at alt ser perfekt ut når det vi blir servert i butikkene kun er vinnerne i skjønnhetskonkurransene for frukt og grønt.

Jeg sier ja takk til uperfekt og fullt spiselig frukt og grønt! 

(Og de tøffe groene, som vokser på poteter som har ligget en stund, blir til nye poteter når man putter dem i jorda. Vakker og vidunderlig jordmagi!  God butikk er det også, en lite groe kan bli maaange nye poteter.)



Comments

Popular Posts