Kåpe- og kjolerapport fra studioet, iblandet svensk og dansk konfeksjonshistorie.

Det er ikke så ofte det er mote på denne bloggen, men kåpa til min mor fortjener en plass. Den er like gammel som meg og ble kjøpt i Drammen. Det er hel ull og dansk design, det står Sysser Ginsborg DERES Dansk design på merket inni kåpen (kronologen til hennes kleskonge-far ses her. Kronologer er litt annen lesing i Danmark enn i Norge, må jeg si). Tilbake til kåpa, som visstnok var «sinnsykt dyr» ifølge min mor, det var jo ikke allverden med penger de hadde. Men den har fått kjørt seg i mange år, så det var verdt det, mamma! Den blå ullkjolen jeg har på meg kostet 70 kr på Fretex og er fra svenske Hettemarks. De lagde klær av vanvittig bra kvalitet, det er synd de ikke produserer dette i Sverige lenger. Men hvis du finner et gammelt Hettemarks-plagg, er det bare å hive seg over det, evt. ringe meg, så kommer jeg ilende. Syfabrikken i Uppsala med 70 sydamer ble lagt ned i 1970, men selve merket finnes fremdeles.

Resten av bildene er fra atelieret vårt (som også fungerer som mitt galleriutsalg til de som ønsker å kjøpe direkte fra meg). Dette er faktisk en ryddig variant av studioet siden vi fikk besøk av Naturvernforbundet i går. De gjør en sak om gjenbruk og resirkulering til magasinet sitt Natur og Miljø. Saken kommer i desemberutgaven og Eivind og jeg klarte å komme med ganske mange tips til både innpakning, gaver, merkelapper og interiør, skulle det vise seg. Vi hadde en herlig start på dagen på Lindum gjenvinningsstasjon, der vi fant masse fint på gjenbruksområdet. Det ble bøker, møbler, kopper og kar og noen nye småvesker.



Svensk kjole fra 60-tallet. «Hettemarks, ...det märks!», sto det inni plaggene deres. 




Kjolen over er ikke gjenbruk. Det er en gave fra mine gode venninner Desirée og Vibeke. Vibeke driver Cara i Drammen og har altfor mye fint i butikken sin. Ikke gå inn, du finner helt sikkert noe du liker! Jeg pleier ikke ha denne dyre og fine kjolen her i atelieret, men akkurat nå skal jeg lage noe Halloweenaktig som skal være et tilbehør. Det kommer muligens bilde av det ferdige resultatet etterhvert.

På bildet under ser dere noe av det jeg har innrammet, klart til salg og utsendelse til div. galleri og utstillinger. Det store bybildet er et av bildene jeg har valgt å beholde selv. Jeg synes stort sett det er bare gøy og inspirerende å selge bilder jeg har laget, men akkurat dette må få bli her hos meg.






No comments:

Post a Comment