Er det trygt snart nå?


Jeg tenker på kalde, våte og redde barn på flukt, og forbrente barn som har fått livet ødelagt. Det er ikke til å holde ut! Det er så mye ondskap og lidelse i verden. Og jeg aner ikke hva jeg kan gjøre for å hjelpe. For jeg er ikke 100% frisk selv. Jeg pleier ikke å legge ut sykehistoriene mine, for på sosiale medier vil jeg helst vise at jeg er skikkelig produktiv og at jeg lager masse kunst. Men de som kjenner meg veldig godt, vet at det ikke er så rart at den siste legen jeg var hos måtte kikke to ganger på fødselsåret mitt, for her var det mye gær'nt. Det var faktisk ganske fint at han sa det, jeg følte meg sett, og vi endte opp med å få latterkrampe begge to. Så tilbake til dette med å hjelpe. Siden jeg aldri vet hvordan dagsformen vil være er det vanskelig å forplikte seg og sette i gang store prosjekter. Men jeg klarer ikke leve uten tegneblokka mi. Når livet er på bånn og jeg synes alt er tungt og leit, da får jeg mye ut via en blyant og noen vannfarger. Disse bildene heter «Er det trygt snart nå?» og «Kan vi leke snart?», og jeg selger dem for 3.500 kr per stk, og pengene skal gå direkte til Leger Uten Grenser. De jobber utrettelig og lidenskapelig for at verdens mest utsatte skal få det bedre. De er idealister hele gjengen, og jeg beundrer effektiviteten, profesjonaliteten og kunnskapen deres. Siden en av mine aller kjæreste er en erfaren prosjektkoordinator i Leger Uten Grenser, har jeg fått høre mye om hvordan de jobber og tenker (hint, hint, i april kommer hun med sin første bok på Cappelen Damm, og hun forteller hardt og rått og med stor kjærlighet om arbeidet sitt og menneskene hun har møtt).

Du kan kjøpe bildene i min nettbutikk, og jeg sender med kvittering på at pengene er betalt til Leger Uten Grenser.

PS, akvarellene er nå SOLGT! Tusen takk, kjære kjøpere. Men litografiet "Den bekymra familien" er fremdeles til salgs.

Jeg selger også en håndkolorert versjon av «Den bekymra familien» til inntekt for Leger Uten Grenser. Dette er et litografi jeg laget i fjor. Min venninne i Leger Uten Grenser tenker alltid på flyktningfamiliene hun har møtt når hun ser dette bildet, så for meg har det fått en helt ny dimensjon. Selv laget jeg det en dag som egentlig skulle være full av sol og varme, men som ble noe helt annet.
Se nettbutikken min for mer informasjon.

Her ser dere noen andre skisser jeg har laget på en dag som ikke var en fest. Det fine er at jeg begynner å le av hvor triste og tragiske figurene er, så det er god terapi å tegne innsiden ut.








Comments

  1. Åå så flott at du gjør dette for leger uten grenser. Tusentusen takk for at du forteller litt om syykehistorien din, det kjente jeg hjalp meg litt akkurat nå. Å vite at det er flere ( å spesielt kanskje noen jeg synes er dyktig, elsker bildene dine 😊 ) gjør det litt mindre " farlig" å ha en dårlig periode/dag.
    Klem Christina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Og tusen takk til deg, Christina, for at du deler tilbake! Det betyr så mye for meg. At vi kan dele de mørke dagene våre føles veldig godt. Klem fra Gunilla

      Delete

Post a Comment

Popular Posts