En heftig morgen

Dagen startet med en tankevekkende melding fra Thomas Leikvoll. Jeg synes denne meldingsutvekslingen endte veldig fint. Det er ikke lett å vite hva som er riktig når man skal fortelle om seksuell trakassering, det er er av de mange grunnene til at så mange velger å ikke fortelle sin historie. Takk, Thomas, for dine innspill.


Thomas Leikvoll Jeg skal prøve å uttale meg så forsiktig som mulig og vit at jeg har ingen intensjoner om å såre eller sverte. Men jeg leste reportasjen, og for meg gir det for første gang en bismak. Jeg jobbet der i store deler av perioden du omtaler. Og jeg har mange som fremdeles er nære venner som jobbet der da. Du våger ikke, eller vil ikke, navngi noen. Det er fair. Men resultatet av at de mange som etterhvert står fram vegrer seg for å navngi er at ganske mange av oss kan bli satt i bås, eller være "under mistanke" om man vil. Det er urovekkende med Metoo kampanjen at den står i fare for å peke på mange, når det egentlig gjelder forholdsmessig få. Jeg synes med andre ord at når man først tar bladet fra munnen bør man da også ta HELE bladet ut. Jeg har den dypeste respekt for at du forteller. Jeg er ikke ett sekund i tvil om at det stemmer. Jeg synes episodene er så konkrete at du kan spesifisere ytterligere.
LikeShow more reactions
Reply13 hrs
Manage
Gunilla Holm Stoud Platou Nå ble jeg lei meg, Thomas, for akkurat dette har jeg tenkt og følt veldig på. Men Dagbladet har en veldig streng policy når det gjelder anonymisering, så det var slik det måtte bli. Du er en strålende fyr, og de aller fleste jeg jobbet med var fantastiske! Men jeg regner med at du også har opplevd ukulturen som var i TV-bransjen. Jeg har blitt kontaktet av flere fine ekskolleger som som nå går i seg selv og skjønner at de kunne gjort mer for å hindre trakasseringen. Jeg kunne også gjort det! Når jeg velger å fortelle de konkrete historiene er det nettopp den systemiske svikten jeg prøver forklare. For i det små ser vi det store. Jeg setter veldig pris på at du skriver dette, det er tøft av deg. Dilemmaet du beskriver er et vanskelig et. Men du skal vite at å fortelle denne historien er noe av det mest krevende jeg har gjort. Det har kostet nesten alt jeg har. Og en av grunnene er nettopp den du påpeker.
LikeShow more reactions
Reply4 hrsEdited
Manage
Thomas Leikvoll Det er veldig viktig for meg at mine synspunkter her ikke kommer i veien for, eller overskygger, motet du viser og budskapet du kommer med i dette intervjuet. Og jeg er klar over at dette er et dilemma. Jeg er også blant dem som må gå i meg selv for å vurdere hva jeg selv så og/eller godtok. Dette handler om en ukultur vi alle var i, men som jeg inderlig håper jeg aldri bidro til. Det vil jeg ideelt sett også at andre skal vite. Jeg innser likevel at det er vanskelig å være den som skal fronte en slik navngivning. Kanskje er det heller ikke rett å gjøre det. Jeg er veldig usikker. Jeg håper du samtidig skjønner at jeg ikke har annet enn beundring for at du nå har sagt i fra.
LikeShow more reactions
Reply4 hrs
Manage
Gunilla Holm Stoud Platou Takk for de orda, Thomas! Jeg er så glad for at du kom fram med dine synspunkter, de er så viktige. Jeg har vel landet på at anonymisering var det beste, men jeg er usikker jeg også, veldig usikker. Hverken outing eller anonymisering føles helt riktig, men å fortelle historien var veldig viktig, mest fordi vi kan lære av den alle mann, og på den måten hjelpe de som kommer etter oss.
LikeShow more reactions
Reply
1
4 hrs

No comments:

Post a Comment