Leketøys av Platou+Platou

LEKETØYS er nye ting laget av gamle ting vi har funnet på loppemarkeder rundt om i Norge. Som oftest ting som har blitt liggende igjen helt til slutt, og som ellers ville blitt kastet.

Gunilla Holm Platou + Eivind Stoud Platou


Produktene kan kjøpes i Galleri Gunilla Holm Platou i Schwenckegata 7 i Drammen sentrum. 
Åpningstider: ons, fre, lør 11-15 og tors 13-18. Samt søndag 8., 15., 22. desember fra 12-16. 
Priser fra 150 kr og oppover.


HISTORIEN

Våren 2011
Eivind og Gunilla er på sesongens loppemarkeder med barna sine, Pelle og Thelma. Den siste halvtimen på søndag er det posesalg på leker. 20 kroner posen er gøy. Men det er så mange leker igjen her! Gunilla spør, og får til svar: alle lekene som er igjen når loppemarkedet er over blir hivd rett på dynga. 
Kilovis med bamser, plastfigurer, spill og bøker ender sitt korte liv rett foran øynene deres klokka 1500 på en søndag. Legg sammen alle loppemarkeder rundt om i landet, og det blir tonnevis med lekesøppel hvert år.

Gunilla, Eivind, Pelle og Thelma fortsetter ferden til andre loppemarkeder de neste tre årene. Prosjektet Leketøys blir født. De samler og samler leker hver søndag fra 1430 til 1500 vår som høst. Noe må gjøres med alle disse lekene som havner rett i søpla! De vil lage kunst av det. De vil dokumentere og vise verden at Norge er et leke-kaste-land. Men det gror igjen av loppeleker hjemme hos familien. Barna elsker det! Mor blir oppgitt, og er nesten i ferd med å miste troen på prosjektet.

Men noen av loppe-lekene får sakte men sikkert nytt liv. De blir til bestikk og smykker. De får navn og egne poser og kan bli solgt til noen som igjen vil leke med dem.

For mer info og bilder om prosjektet, kontakt Eivind på 90 78 83 40 eller Gunilla på 913 70 104.

PS, mange loppemarkeder er veldig flinke og gir leker videre til organisasjoner e.l. Noen sparer alt til neste loppesesong. 

No comments:

Post a Comment